Kleurrijk kippannetje
Bereiding
1 Snij de kipfilets in blokjes. Was de groenten schoon of schil ze. Snijd de paprika in blokjes en snijd de bleekselderij en de lente-uitjes in schuine stukjes. Snijd de wortel in dunne plakjes. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes, en snijd fijn.
2 Verhit de olie in de wok of pan. Roerbak daarin de blokjes kip met oestersaus in ca. 1 min.Voeg de groenten, chilipeper en gember toe en roerbak het geheel nog 3 min.
3 Roer de maïzena los met de bouillon. Voeg toe aan het mengsel in de pan en laat het geheel zachtjes koken, tot de saus is ingedikt. Serveer heet.
Kooktips
Door de maïzena wordt de saus dikker. Maïzena heeft een bindende werking.
Variatie
Voor de variatie kunt u het gerecht ook maken met varkens-of rundvlees. Gebruik dan bij voorkeur filets. Als u wilt experimenteren kunt u het gerecht ook bereiden met een stevige vis als bijvoorbeeld roodbaars.
Serveren
Serveer bij het kippannetje gekookte rijst. Als dessert is biogarde-yoghurt met gesuikerde sinaasappelschijfjes erg lekker