Korianderkip
Bereiding
1 Leg de kipdelen in een hoge pan of een wok. Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager, doe de deksel op de pan en kook de kipdelen in ca. 25 min. gaar.
2 Neem de kipdelen uit de pan en laat ze goed uitlekken. Verwijder het vel van de kip en halveer elk kipdeel. Laat de stukken afkoellen.
3 Pureer met een staafmixer de koriander met de gepelde knoflook, suiker, zout en chilisaus tot een fijne pasta. Bestrijk de kipdelen ermee en laat dit 30 min. intrekken.
4 Verhit de olie in een pan of wok braad daarin de kipdelen ca. 5 min. tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer de kip heet, of laat eerst afkoelen en serveer clan koud. Garneer met partjes citroen.
Kooktips
U kunt dit gerecht heel goed tot stap 3 een dag eerder bereiden. Laat de kipdelen in dat geval een nacht in de marinade staan
Serveren
Serveer hierbij gekookte rijst en groenten uit de wok. Serveer bijvoorbeeld chocolade ijs met vanillesaus toe.
Wist u dit?
Koriander komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika.Tegenwoordig worden de blaadjes ook veel gebruikt in de Latijns-Amerikaanse en Aziatische keuken.