Krieltjes met varkensvlees
Bereiding
1 Schil de krieltjes, kook ze in kokend water met zout in ca 15 min. gaar, giet ze af en laat ze uitlekken.
2 Snijd het vlees in dunne plakjes en breng deze op smaak met kerriepoeder. Pel de ui en snijd fijn.
3 Verhit de olie in een pan of wok. Bak daarin ca 2 min de uiensnippers. Voeg de krielaarappeltjes toe en bak ze 1 min. mee.
4 Voeg het vlees toe en bak het in ca 8 min. goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met peterselie en serveer het zo heet mogelijk.
Kooktips
Dit eenpansgerecht is ook heel goed te bereiden met een restje aardappelen.
Serveren
Serveer bij dit snelle eenpansgerecht een makkelijke salade van rauwkost met wortel, tomaten en paprika.
Wist u dit?
Kerriepoeder bestaat niet enkel uit kerrie, maar is een mengsel dat uit maximaal 10% gemalen peulvruchten, maïzena of dextrose en 5% zout mag bestaan.
Bij kerrie is het altijd raadzaam poeder van goede kwaliteit te kopen, bijvoorbeeld bij een reformzaak. Goed kerriepoeder heeft een hoog specerijengehalte.