Lasagne met kaas en tomaten
Bereiding
1 Vul een antiaanbakpan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Voeg 1 tl olie toe en kook daar in 3-4 min. de lasagnebladen tot ze zacht zijn. Laat goed uitlekken.
2 Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes, en snijd in reepjes. Verhit de rest van de olie. Bak daarin de paprika tot dat deze zacht is. Voeg tomaten, tomatenpuree en 1-2 el water toe. Laat dit ca. 5 min. zachtjes doorkoken en roer de saus af en toe goed door.
3 Halveer de lasagnebladen. Meng de cheddar, hüttenkäse, brood, nootmuskaat, zout en peper dooreen. Verdeel ze over de helft van de lasagnebladen. Dek dit af met de overige lasagnebladen. Doe alles over in de tomatensaus en verwarm nog 10 min. met een deksel op de pan. Garneer met peterselie.
Kooktips
Als uw pan geen deksel heeft, kunt u ook een groot stuk aluminiumfolie gebruiken om de pan af te dekken.
Variatie
U kunt de saus nog lekkerder maken door rul gebakken gehakt of uitgebakken spek toe te voegen.
Serveren
Serveer er een groende salade bij met knoflookcroutons en een dressing met verse kruiden
Wist u dit?
Kaas is een van de oudste voedingsmiddelen die we kennen. over de hele wereld worden meer dan 3000 verschillende soorten kaas geproduceerd.