Lenderollade met roomjus van paddenstoelen
Bereiding
1 Bak de rollade kort en krachtig aan.
2 De rollade in de voorverwarmde oven van 100 graden zetten met de in het midden gestoken kernthermometer.
3 Gaar de rollade tot 53 graden(ca. 2 - 21/2 uur) en laat folie licht afkoelen.
4 Snij op de snij dunne plakjes van de rollade.
Paddenstoelenjus
1 Snipper de ui en de knoflook teentjes en fruit deze aan in een kookpan. Hierna ook de paddenstoelen met 10 gr van de boter aanbakken
2 Voeg de rode wijn toe, laat inkoken tot tweederde. Blus af met de runderfond en voeg de tomatenpuree toe
3 Laat vervolgens weer inkoken tot 2/3
4 Blus af met 1dl room en kook in tot de massa tot de helft is gereduceerd
5 Vermeng met de rest van de roomboter.
Serveren
Menu suggestie, zoals de foto weergeeft:
Lende rollade met een roomjus van paddenstoelen, geserveerd met
Kroketjes van schorseneren en een taartje van aardappel met gewokte peultjes
Bekijk alle bereidingswijzen onder onze recepten