SELECT id from recepten where naam = 'Lenderollade met roomjus van paddenstoelen' Lenderollade met roomjus van paddenstoelen || SEKK Recepten
Lenderollade met roomjus van paddenstoelen
Bereiden in:
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 120 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • lende rollade (gewicht naar wens)
  • 50 gram koude boter in klontjes
  • peper
  • zout
  • Paddenstoelenjus
  • 25 gr. anijschampignons
  • 25 gr. Shii-take
  • 1/2 ui
  • 1 knoflook teentje
  • 1 dl. slagroom
  • 25 gr. boter
  • 1/2 L krachtige runderfond
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 50 ml. rode wijn
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 79x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.7
Recepten > Rund > Lenderollade met roomjus van paddenstoelen

Lenderollade met roomjus van paddenstoelen

Bereiding

1 Bak de rollade kort en krachtig aan.
2 De rollade in de voorverwarmde oven van 100 graden zetten met de in het midden gestoken kernthermometer.
3 Gaar de rollade tot 53 graden(ca. 2 - 21/2 uur) en laat folie licht afkoelen.

4 Snij op de snij dunne plakjes van de rollade.

Paddenstoelenjus

1 Snipper de ui en de knoflook teentjes en fruit deze aan in een kookpan. Hierna ook de paddenstoelen met 10 gr van de boter aanbakken
2 Voeg de rode wijn toe, laat inkoken tot tweederde. Blus af met de runderfond en voeg de tomatenpuree toe
3 Laat vervolgens weer inkoken tot 2/3
4 Blus af met 1dl room en kook in tot de massa tot de helft is gereduceerd
5 Vermeng met de rest van de roomboter.

Serveren

Menu suggestie, zoals de foto weergeeft:
Lende rollade met een roomjus van paddenstoelen, geserveerd met
Kroketjes van schorseneren en een taartje van aardappel met gewokte peultjes
Bekijk alle bereidingswijzen onder onze recepten
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.