Mexicaanse chili con carne
Bereiding
1 Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Maak de paprika's schoon en snijd ze klein. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Laat de kidneybonen goed uitlekken.
2 Verhit de olie in een pan of wok. Braad daarin het vlees ca. 5 min. aan. Voeg de kleingesneden ui, knoflook en chilipoeder toe en braad het vlees nog 3 min..
3 Roer de tomaten met hun sap, paprika, champignons, tomatenpuree en bouillon erdoor. Breng op smaak en laat het mengsel zonder deksel op de pan op een laag vuur ca. 30 min. zachtjes koken. Roer af en toe door.
4 Meng er de bonen door en verwarm ze 5 min. mee. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de porties met elk een dot crème fraîche.
Kooktips
U kunt het varkensvlees ook met een zeer scherp mes op een grote houten snijplank fijn hakken.
Serveren
Serveer bij de Mexicaanse chili gekookte rijst of aardappelen in folie uit de oven. Geef een frisse fruitsalade toe.
Wist u dit?
Chilipoeder wordt gemaakt van gedroogde en gemalen chilipepers en wordt vaak gemengd met andere kruiden. Het kan mild tot extreem scherp zijn.