SELECT id from recepten where naam = 'Normandische kip' Normandische kip || SEKK Recepten
Normandische kip
Bereiden in: pan
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 60 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 5 rode appels
  • 25 g boter
  • 4 kippenpoten
  • 4 kipvleugels
  • 300 ml droge cider
  • zout, zwarte peper
  • 60 ml slagroom
  • 2 el fijngehakte peterselie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 500 kcal, 2100 kJ
  • 34 g vet
  • 32 g eiwit
  • 14 g koolhydraten
  • 2 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 18x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.4
Recepten > Kip > Normandische kip

Normandische kip

Bereiding

1 Was de appels, boor de klokhuizen eruit met een appelboor en de snijd de appels in plakken. Smelt de boter in een pan en bak daarin de plakken appel 2-3 min. Neem ze vervolgens uit de pan.

2 Doe de kippenpoten en kipvleugels in de pan en braad ze op een middelhoog vuur ca. 5 min. rondom goudbruin.

3 Voeg tweederde van de appelplakken toe. giet de cider erbij en breng alles krachtig op smaak met zout en peper. Braad de kipdelen 40-45 min. en keer ze af en toe om.

4 Doe dan de rest van de appelplakken in de pan en voeg de slagroom en salie toe. Breng op smaak met zout en peper en verwarm het geheel nog ca. 5 min. tot de cidersaus iets is ingekookt. Serveer de kip heet.

Kooktips

Vervang de kipdelen eens door magere varkenskoteletjes. Verkort dan wel de gaartijd in stap 3 tot 35 min.

Serveren

Serveer hierbij gebakken aardappelen en gesmoorde sperziebonen of worteltjes. Geef appeltaart met vanille-ijs toe.

Wist u dit?

In Frankrijk worden appels ook wel 'pommes en l'air' (luchtappels) genoemd om ze te kunnen onderscheiden van 'pommes de terre' - aardappelen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.