Paprika met varkensreepjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
2 Leg de paprikahelften met de bouillon in een braadslee en laat de paprika ca. 30 minuten afgedekt met aluminiumfolie in de oven garen.
3 Kook de gele rijst en de kaneelstokjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
4 Verhit ondertussen olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui ca. 2 minuten.
5 Voeg de varkensvleesreepjes en kerrie toe en bak het vlees in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar. Voeg de laatste 2 minuten de rozijnen aan het vlees toe.
6 Schep de gekookte rijst door het kerrievlees. Schep de rijstvulling in de paprikahelften en laat deze in de braadslee afgedekt met aluminiumfolie ca. 15 minuten op 200°C in de oven garen.
Wist u dit?
Varkensvlees lang zo vet niet is als veelal wordt gedacht? Varkensvleesreepjes van filetlapjes of schnitzel behoren tot de magere vleessoorten.