Pasta salade met kip
Bereiding
1 Meng de stukjes kip met alle specerijen, citroensap en een scheutje olie.
2 Verhit een kleine scheutje olie in een koekenpan en bak de kip goudbruin en gaar.
3 Breng een grote pan water aan de kook met het bouillonblokje en kook de pasta gaar. Giet de pasta af en spoel goed na met koud water.
4 Bak in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
5 Meng de pasta met de rucola, paprika, radijsjes, tomaat, avocado, pijnboompitten, peper, zout, chilivlokken en de gebakken kip.
6 Verdeel er de stukjes mozzarella overheen, bestrooi met de Grana Padano en de pijnboompitten. Drizzle er eventueel extra vierge olijoflie overheen. Eet smakelijk!
Kooktips
TIP: Laat de kip eventueel 30 min of langer marineren voor een intensere smaak.
TIP: heb je een beetje salade over? Dit kan je prima de dag erna nog eten. Haal dan wel de blokjes avocado eruit. Avocado gaat namelijk erg verkleuren. Wil je de pastasalade überhaupt van te voren klaar maken? Voeg dan de blokjes avocado pas vlak voor serveren toe.