Pastaschotel met kip
Bereiding
1 Begin met de kip, wrijf het vlees in met een mengsel van olijfolie, basilicum, oregano, gerookt paprikapoeder, peper en zout.
2 Verhit dan een ruime pan of stoofpot (die ook in de oven mag) met olijfolie.
3 Bak hierin de kip langs beide kanten kort aan tot deze mooi goudbruin zijn (zo’n 2min per kant). Schep dan uit de pan.
4 Ondertussen kunt u de groente fijnsnijden namelijk ui, paprika, venkel, look en kerstomaten (halveren).
5 Voeg opnieuw wat olijfolie toe aan dezelfde stoofpot of pan. U hoeft deze niet schoon te maken, de kruiden van de kip liggen nu ook al deels in de pan. Stoof hierin de ui, paprika en venkel aan voor zo’n 3 a 4min. Roer regelmatig.
6 Doe er dan de kerstomaten en look bij en laat deze een minuutje meebakken.
7 Voeg dan de pasta toe, roer even en laat eveneens een minuutje bakken.
8 Giet er de warme bouillon bij, breng even aan de kook en zet het vuur dan uit.
9 Leg de kip terug in de pot of pan. Zet in de oven voor zo’n 30 a 35min tot de kip en pasta gaar is. U hoeft niet te roeren.
10 wanneer gewenst, de laatste 5 min., wat geraspte kaar over het gerecht strooien en weer terugzetten.
Kooktips
TIP! Heb je een oven met combi functie stoom & hete lucht. Gebruik deze combi functie dan met de laagste vocht functie.
U kunt de pasta ook vervangen door rijst wanneer dat de voorkeur heeft.
Serveren
Serveer met Ricotta: een witte zachte en frisse Italiaanse kaas met een milde en zacht zoete smaak.