SELECT id from recepten where naam = 'Pittige gehaktballetjes met pita' Pittige gehaktballetjes met pita || SEKK Recepten
Pittige gehaktballetjes met pita
Bereiden in: pan of wok
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 250 g varkensgehakt
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kummelpoeder
  • 3 el fijngehakte koriander
  • 4 el mangochutney
  • 50 g vers broodkruim
  • een beetje bloem
  • 3 el olijfolie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 265 kcal, 1115 kJ
  • 14 g vet
  • 14 g eiwit
  • 21 g koolhydraten
  • 1 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 55x beoordeeld. Gem. beoordeling: 7.2
Recepten > Varken > Pittige gehaktballetjes met pita

Pittige gehaktballetjes met pita

Bereiding

1 Vermeng in een grote kom het varkensgehakt met de specerijen, koriander, mangochutney en het broodkruim. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar.

2 Vorm met bloem bestoven handen 16 even grote balletjes van het gehakt en zet deze kort in de koelkast.

3 Verhit de olijfolie in een pan of wok. Braad hierin de gehaktballetjes circa 12 min. en keer ze daarbij af en toe om.

4 Neem de balletjes uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Garneer ze naar keuze met koriander en serveer de balletjes zo heet mogelijk. Geef er Turks brood bij.

Kooktips

Door de gehaktballetjes in stap 2 kort te koelen, behouden ze tijdens het braden beter hun vorm.

Serveren

Serveer hierbij tevens een yoghurtdip met geraspte komkommer, die u op smaakt brengt met munt.

Wist u dit?

Garam Masala is een uit India afkomstig specerijen mengsel van kruidnagel, kardemom, koriander, kummel, kaneel en nog diverse andere kruiden.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.