Pittige gehaktballetjes met pita
Bereiding
1 Vermeng in een grote kom het varkensgehakt met de specerijen, koriander, mangochutney en het broodkruim. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar.
2 Vorm met bloem bestoven handen 16 even grote balletjes van het gehakt en zet deze kort in de koelkast.
3 Verhit de olijfolie in een pan of wok. Braad hierin de gehaktballetjes circa 12 min. en keer ze daarbij af en toe om.
4 Neem de balletjes uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Garneer ze naar keuze met koriander en serveer de balletjes zo heet mogelijk. Geef er Turks brood bij.
Kooktips
Door de gehaktballetjes in stap 2 kort te koelen, behouden ze tijdens het braden beter hun vorm.
Serveren
Serveer hierbij tevens een yoghurtdip met geraspte komkommer, die u op smaakt brengt met munt.
Wist u dit?
Garam Masala is een uit India afkomstig specerijen mengsel van kruidnagel, kardemom, koriander, kummel, kaneel en nog diverse andere kruiden.