Pittige kiprolletjes
Bereiding
1 Druk de kipfilets tussen twee stukjes plasticfolie plat. Bestrijk ze aan één kant met de olijven tapenade en beleg elke kipfilet met plakjes salami, 1 paprikareep en 1 blaadje basilicum.
2 Rol de kipfilets voorzichtig op en sla de uiteinden naar binnen. Omwikkel ze zorgvuldig met keuken-garen zodat de vulling er niet uit kan lopen. Bestuif de rolletjes met bloem.
3 Pel de knoflook en pers uit met een knoflookpers. Was de chilipepers, halveer ze in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd ze klein. Verhit de olie in een pan. Voeg knoflook, chili en peterselie toe en fruit kort. Braad hierin de kiprolletjes 5 min. aan. Giet de bouillon erbij en smoor de rolletjes ca. 20 min. Garneer met peterselie.
Kooktips
U kunt de rolletjes ook vastzetten met houten cocktailprikkertjes, die u voor het serveren verwijdert.
Variatie
Als u in de supermarkt geen olijven tapenade kunt krijgen, kunt u ook groene pesto gebruiken.
Serveren
Leg de rolletjes op een knapperig slablad en serveer er nieuwe aardappelen bij, bedropen met wat boter.
Wist u dit?
Olijven bevatten vitamine A en E en enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Ze stimuleren de spijsvertering en ondersteunen de verwerking van de vetstoffen.