SELECT id from recepten where naam = 'Poolse soep witte Borsjt' Poolse soep witte Borsjt || SEKK Recepten
Poolse soep witte Borsjt
Bereiden in: grote pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 Scharreleieren
  • Varkens Rookworst VanOnzeBoer
  • 0.5 el Roomboter
  • 4 Teen Knoflook
  • 1 Ui
  • 400 g Aardappelen
  • 1 Laurierblaadjes
  • 200 g Zure room
  • 30 g Tarwebloem
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart
  • 1500 ml Water
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 35x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.1
Recepten > Varken > Poolse soep witte Borsjt

Poolse soep witte Borsjt

Bereiding

1 Maak de bouillon: Breng de gehele rookworst (uit de verpakking) en 1,5 liter water aan de kook in een grote soeppan. Laat dit 25 minuten pruttelen. Haal de rookworst uit de bouillon en leg het weg op een bord.
2 Fruit in een middelgrote koekenpan, knoflook en ui met een theelepel boter tot deze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
3 Voeg het knoflook-uienmengsel toe aan de bouillon. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen, laurier, zout en peper toe.
4 Kook tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
5 Klop de bloem en zure room in een kom tot een gladde massa. Voeg 100 ml van de bouillon toe aan het mengsel van zure room en klop verder tot een glad en dun geheel. Giet het mengsel in de soep terwijl je voortdurend door roert.
6 Laat de soep in een kleine 5-10 minuten binden door regelmatig te roeren terwijl de soep verder pruttelt.
7 Snijd de rookworst in plakjes van een halve centimeter dik en voeg deze toe aan de soep.
8 Proef de soep en breng op smaak met zout en zwarte peper. Kook nog 1 à 2 minuten om de worst te verwarmen.
9 Halveer de eieren in de lengte. Serveer de soep en garneer met ei en een takje dille.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.