SELECT id from recepten where naam = 'Provençaalse kip in braadzak' Provençaalse kip in braadzak || SEKK Recepten
Provençaalse kip in braadzak
Bereiden in: oven
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 1 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 Scharrelhoen
  • 40 g Roomboter
  • 3 takjes tijm (takje)
  • 6 g rozemarijn, vers
  • 2 Teen knoflook
  • 1 Citroen
  • Kipkruiden VanOnzeBoer
  • 1 braadzak
  • (eventueel verse wortel prei en ui als grof gesneden groenten)
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 84x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.1
Recepten > Kip > Provençaalse kip in braadzak

Provençaalse kip in braadzak

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Knijp de knoflooktenen uit. Meng met de boter met de knoflook en de kruiden van onze boer tot een kruidenboter.
3 Wrijf de kip in met de gemaakte kruidenboter. Stop de holte vol met de kruidentakjes en de in vieren gesneden citroen. Bind de poten weer bij elkaar met een rolladetouwtje.
4 Stop de kip in de braadzak (leg deze eventueel op bedje gesneden groenten) en maak dicht. Leg op de bakplaat of in een braadslee en zet een uur in de voorverwarmde oven.
5. Haal de kip uit de oven en laat ongeveer 10 minuten rusten.

Serveren

Serveer de kip in stukken gesneden.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.