Ragout met sinaasappel
Bereiding
1 Snijd vlees in dunne reepjes. Pel en halveer de ui en snijd in ringen. Schil de de sinaasappels, snijd in partjes,verwijder de witte velletjes en vang het sap op.Verhit de olie in een pan of wok.
2 Roerbak de rundvleesreepjes 2/3 min. in de hete olie tot ze bruin zijn.Voeg de uienringen toe en bak het geheel nog 2 min.
3 Meng maïzena, sinaasappelsap, bouillon, mosterd, honing en het opgevangen sap en roer door het vleesmengsel. Breng aan de kook.
4 Zet het vuur laag en laat met een deksel op de pan 30 min. smoren tot het vlees gaar is.Verwarm tot slot de partjes sinaasappel mee en breng op smaak met zout, peper en peterselie.
Kooktips
Verwijder bij het schoonmaken van de sinaasappel zorgvuldig de witte velletjes. Die hebben een bittere smaak.
Variatie
U kunt in plaats van sinaasappel ook 1-2 rode grapefruits of bloedsinaasappels gebruiken.
Serveren
Serveer hierbij aardappelpuree en verse spinazie. Een fruitige rode wijn smaakt er prima bij.