SELECT id from recepten where naam = 'Ribkarbonade met mosterd' Ribkarbonade met mosterd || SEKK Recepten
Ribkarbonade met mosterd
Bereiden in: braadpan
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 ribkarbonades
  • 1 theelepel mosterd (grove)
  • 50 g boter
  • snufje peper (versgemalen)
  • 2 eetlepels bouillonpoeder
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 114x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Varken > Ribkarbonade met mosterd

Ribkarbonade met mosterd

Bereiding

1 Ribkarbonades inwrijven met peper.
2 Verhit het bakmiddel dat u gebruikt in een hete koekenpan en bak de karbonades in ca. 10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
3 Bouillonpoeder oplossen in 1 dl kokend water.
4 Roer de mosterd door het braadvet en blus het braadvet af met bouillon.
5 Laat de jus ca. 2 minuten op zacht vuur inkoken.

Serveren

Heerlijk waldorfsalade is een goede combinatie.

Wist u dit?

Een ribkarbonade onderscheidt zich door het aanwezige ribbeentje. De ribkarbonade is mager en mals (mits niet te lang gebakken). Zonder ribbeentje heet de ribkarbonade een filetlapje.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.