Rosbief klassiek bereid
Bereiding
Voorbereiding: Haal de rosbief minstens 1 uur van tevoren uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180°C.
1 Kruiden: Meng de olijfolie met knoflook, mosterd, tijm, rozemarijn, zout en peper tot een pasta. Wrijf de rosbief rondom in met dit mengsel.
2 Afbakken: Verhit een koekenpan op hoog vuur en schroei de rosbief rondom dicht voor een mooie, goudbruine korst.
3 In de oven: Leg de rosbief in een ovenschaal en bak in het midden van de oven. Reken ongeveer 20 minuten per 500 gram voor medium-rare (rosé), of tot een kerntemperatuur van 50-55°C. Gebruik een vleesthermometer voor precisie.
4 Rusttijd: Haal de rosbief uit de oven, dek losjes af met aluminiumfolie en laat het vlees 10-15 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich gelijkmatig verdelen en het vlees nog malser wordt.
5 Aansnijden: Snijd de rosbief in dunne plakken met een scherp mes. Serveer direct met gebruik van een rechaud.
Serveren
Voor erbij:
Jus van het braadvocht
Groenten naar keuze, zoals geroosterde wortels, spruitjes of aardappelgratin