SELECT id from recepten where naam = 'Rosbief klassiek bereid' Rosbief klassiek bereid || SEKK Recepten
Rosbief klassiek bereid
Bereiden in: braadpan/oven
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • Ingrediënten (voor 4-6 personen):
  • 1 kg rosbief (liefst van de slager, mooi dooraderd)
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el verse tijmblaadjes (of 1 tl gedroogde tijm)
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is nog niet beoordeeld
Recepten > Rund > Rosbief klassiek bereid

Rosbief klassiek bereid

Bereiding

Voorbereiding: Haal de rosbief minstens 1 uur van tevoren uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180°C.

1 Kruiden: Meng de olijfolie met knoflook, mosterd, tijm, rozemarijn, zout en peper tot een pasta. Wrijf de rosbief rondom in met dit mengsel.
2 Afbakken: Verhit een koekenpan op hoog vuur en schroei de rosbief rondom dicht voor een mooie, goudbruine korst.
3 In de oven: Leg de rosbief in een ovenschaal en bak in het midden van de oven. Reken ongeveer 20 minuten per 500 gram voor medium-rare (rosé), of tot een kerntemperatuur van 50-55°C. Gebruik een vleesthermometer voor precisie.
4 Rusttijd: Haal de rosbief uit de oven, dek losjes af met aluminiumfolie en laat het vlees 10-15 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich gelijkmatig verdelen en het vlees nog malser wordt.
5 Aansnijden: Snijd de rosbief in dunne plakken met een scherp mes. Serveer direct met gebruik van een rechaud.

Serveren

Voor erbij:
Jus van het braadvocht
Groenten naar keuze, zoals geroosterde wortels, spruitjes of aardappelgratin
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.