Runderbouillon met flensjes en Basilicum olie
Bereiding
1 Was de peterselie, prei en wortel. Snijd de prei in ringen, de wortel in kleine blokjes, snijd de bleekselderij klein en hak de knoflook, kneus de peperkorrels met de onderkant van een pannetje.
2 Alle groente en kruiden mogen bij elkaar in een bak
3 Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de poulet en het mergpijpje op een bakplaat en bak deze bruin in10 min.
Zet een ruime soeppan op het vuur en vul deze met 2 l water laat deze aan de kook komen. Voeg nu de gebruineerde poulet en mergpijpje toe. Zet het vuur laag en schuim zo nu en dan het schuim eraf.
4 Voeg daarna de groente en kruiden erbij en laat de bouillon 4 tot 5 uur trekken.
(niet koken! Anders wordt de bouillon blind)
De volgende stappen uitvoeren na ca 5 uur
1 Zeef de bouillon door een passerdoek of in een puntzeef
2 Schep het bovenste vet laagje eraf met een pollepel
3 De bouillon op smaak brengen met eventueel wat zout.
4 Een scheutje cognac erdoor maakt hem helemaal af.
5 Na het opscheppen van de bouillon een druppeltje basilicum olie toevoegen.
Serveren
Lekker met tuinkruiden flensjes (zie onze recepten).