Rundvlees Curry
Bereiding
Altijd het vlees op kamertemperatuur laten komen voordat u met de bereiding begint. Hierdoor heeft het een gelijkmatige temperatuur en zal het ook gelijkmatig garen!
1 Het vlees in mooie vierkante stukken snijden, niet te klein
2 Knoflook in stukjes snijden, limoen wassen en de schil raspen en daarna de limoen uitpersen.
3 Eerst de pan verwarmen en daarna de olie erin en verhotten, vervolgens het vlees in 5 min. rondom bruin aanbraden.
4 Nu de pasta en de kokosmelk toevoegen, ca. 1 min. verwarmen
5 Knoflook, het limoensap, vissaus, suiker en het water toevoegen.
5 Zet het vuur laag en laat de stoof in een gesloten pan, 2,5 tot 3 uur sudderen, tot het vlees lekker zacht is.
Tip: zorg altijd dat het vlees voor 2/3 onder staat anders wordt het nooit gaar.
6 Als laatste de curry op smaken brengen met vissaus naar smaak (ik had er niets extra's aan toegevoegd).
7 Koriander in stukjes snijden en voor de curry serveren.
Zo lekker, geniet ervan.