SELECT id from recepten where naam = 'Rundvlees Curry' Rundvlees Curry || SEKK Recepten
Rundvlees Curry
Bereiden in: braad pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 180 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 600 gram runderlappen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. vissaus
  • 2 eetl. rode curry pasta
  • 200 ml. kokosmelk
  • 2 eetl. dondere basterd suiker
  • 100 ml. kraan water
  • 8 gram verse koriander
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 27x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.6
Recepten > Rund > Rundvlees Curry

Rundvlees Curry

Bereiding

Altijd het vlees op kamertemperatuur laten komen voordat u met de bereiding begint. Hierdoor heeft het een gelijkmatige temperatuur en zal het ook gelijkmatig garen!

1 Het vlees in mooie vierkante stukken snijden, niet te klein
2 Knoflook in stukjes snijden, limoen wassen en de schil raspen en daarna de limoen uitpersen.
3 Eerst de pan verwarmen en daarna de olie erin en verhotten, vervolgens het vlees in 5 min. rondom bruin aanbraden.
4 Nu de pasta en de kokosmelk toevoegen, ca. 1 min. verwarmen
5 Knoflook, het limoensap, vissaus, suiker en het water toevoegen.
5 Zet het vuur laag en laat de stoof in een gesloten pan, 2,5 tot 3 uur sudderen, tot het vlees lekker zacht is.

Tip: zorg altijd dat het vlees voor 2/3 onder staat anders wordt het nooit gaar.

6 Als laatste de curry op smaken brengen met vissaus naar smaak (ik had er niets extra's aan toegevoegd).
7 Koriander in stukjes snijden en voor de curry serveren.

Zo lekker, geniet ervan.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.