SELECT id from recepten where naam = 'Schnitzels in kruidenjasje' Schnitzels in kruidenjasje || SEKK Recepten
Schnitzels in kruidenjasje
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 varkensschnitzels
  • zout, zwarte peper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 100 g paneermeel
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1 groot ei
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1-2 el bloem
  • partjes citroen en takjes
  • tijm om te garneren
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 360 kcal / 1510 kj
  • 15 gram vet
  • 36 gram eiwit
  • 21 gram koolhydraten
  • 0 gram vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 960x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.9
Recepten > Varken > Schnitzels in kruidenjasje

Schnitzels in kruidenjasje

Bereiding

1 Rol de varkensschnitzels tussen plasticfolie met een deegroller zo dun mogelijk uit. Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met zout en peper.

2 Meng de gedroogde kruiden, paneermeel en citroenschil door elkaar Klop het ei met 1 el olie goed los.

3 Wentel de schnitzels eerst door de bloem, dan door het los geklopte ei en vervolgens door het gekruide paneermeel. Druk dit goed aan op de schnitzels.

4 Verhit de rest van de olie in een pan. Braad daarin de schnitzels in porties aan elke kant ca. 4 min.tot ze goudbruin zijn, Houd ze warm tot alle schnitzels klaar zijn. Serveer de schnitzels heet en garneer ze met partjes citroen en takjes tijm.

Kooktips

Druk het paneermeel goed aan, om te voorkomen dat het tijdens het braden van de schnitzels loslaat.

Variatie
U kunt geheel naar eigen smaak ook andere soorten gedroogde kruiden gebruiken, zoals tijm en rozemarijn.

Serveren

Geblancheerde worteltjes en boontjes smaken er prima bij. Meng er voor het serve­ren een klontje boter door.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.