Schnitzels in kruidenjasje
Bereiding
1 Rol de varkensschnitzels tussen plasticfolie met een deegroller zo dun mogelijk uit. Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met zout en peper.
2 Meng de gedroogde kruiden, paneermeel en citroenschil door elkaar Klop het ei met 1 el olie goed los.
3 Wentel de schnitzels eerst door de bloem, dan door het los geklopte ei en vervolgens door het gekruide paneermeel. Druk dit goed aan op de schnitzels.
4 Verhit de rest van de olie in een pan. Braad daarin de schnitzels in porties aan elke kant ca. 4 min.tot ze goudbruin zijn, Houd ze warm tot alle schnitzels klaar zijn. Serveer de schnitzels heet en garneer ze met partjes citroen en takjes tijm.
Kooktips
Druk het paneermeel goed aan, om te voorkomen dat het tijdens het braden van de schnitzels loslaat.
Variatie
U kunt geheel naar eigen smaak ook andere soorten gedroogde kruiden gebruiken, zoals tijm en rozemarijn.
Serveren
Geblancheerde worteltjes en boontjes smaken er prima bij. Meng er voor het serveren een klontje boter door.