Ragout van varkensvlees
Bereiding
1 Snijd het vlees in blokjes. Maak de champignons schoon en halveer ze. Pel de sjalotjes en halveer ze.Verhit de olie in een pan of wok. Braad het vlees daarin rondom aan. Neem de blokjes uit de pan en houd ze warm.
2 Verwarm de boter in de pan. Bak daarin de sjalotjes en champignons ca. 5 min. Voeg de witte wijn toe en laat die op een hoog vuur tot de
helft inkoken.
3 Zet het vuur lager. Voeg het vlees en de crème fraîche toe en laat het mengsel 10-15 min. pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de ragout met kervel en serveer.
Kooktips
Braad het vlees op een hoge temperatuur snel aan, dan gaat er geen vocht verloren.
Variatie
U kunt de witte wijn ook vervangen door runder-bouillon. In plaats van gewone champignons kunt u grotchampignons, cantharellen of een paddenstoelen-mix gebruiken. De crème fraîche kunt u eventueel ook door room vervangen.