Varkensvlees met ananas
Bereiding
1 Snijd het varkensvlees in blokjes. Pel de uien en knoflook. Snijd de uien in dunne ringen. Pers de knoflook met een knoflookpers uit. Vermeng 1 el citroensap met 1 el sojasaus. Bedruppel het vlees ermee en laat het kort intrekken.
2 Laat de ananas uitlekken en vang 3 el van het sap op. Roer de poedersuiker, de rest van het citroensap en de rest van de sojasaus door elkaar. Meng er het ananassap door.
3 Verhit de olie in de wok op een hoog vuur. Braad daarin het vlees 2 min.aan. voeg de knoflook en uien
toe en bak ze 2 min. mee. Zet het vuur lager. Voeg het ananassap mengsel toe en breng op smaak met zout en peper. Braad het vlees nog eens 10 min. tot het gaar is. Schep er tot slot de ananasstukjes door en verwarm ze kort mee. Serveer het gerecht heet.
Kooktips
Zorg dat u het vlees tijdens het aanbraden goed roert. zodat het niet aan de bodem van de wok aanbakt of zwart wordt.
Serveren
Serveer hierbij gekookte rijst en een knapperige salade van taugé en geraspte wortel, aangemaakt met een chilidressing.