Snelle Bruine Bonensoep
Bereiding
1 Maak de groente schoon.
2 Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de tomaten in stukjes en de prei in ringen.
3 Verwarm de olie en fruit hierin de ui samen met de spekblokjes. Pers het teentje knoflook er boven uit.
4 Bak de bleekselderij, de prei en het chilipoeder kort mee.
Leg de verse rookworst met verpakking in pan met water , net aan de kook (niet koken) maak hem in 20 min warm
5 Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
6 Voeg de tomaten, 1 liter water met het stukje bouillontablet en de bonen toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10
minuten zacht.
7 Was de koriander en de alfalfa.
8 Knip de koriander klein boven een kommetje.
9 Verdeel de alfalfa over 4 soepborden en schep de kokende soep er op.
Serveren
Strooi aan tafel de koriander over de soep en geef er een stukje stokbrood bij.
Wist u dit?
Alfalfa, Nederlandse naam Luzerne, is prima eetbaar en geneest een uitgebreid spectrum aan ziektebeelden. Het is prestatie bevorderend middel voor sporters, helpt verminderde schildklierfunctie te verbeteren, is inzetbaar tegen menopauzeale opvliegers, sterkt het hart en voorkomt nachtblindheid, om maar een paar geneestoepassingen aan te geven.