SELECT id from recepten where naam = 'Speklappen Gepaneerd' Speklappen Gepaneerd || SEKK Recepten
Speklappen Gepaneerd
Bereiden in: koekenpan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 speklappen (á 125 g zonder zwoerd)
  • 7 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • snufje peper (versgemalen)
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels franse mosterd
  • 3 eetlepels bloem
  • snufje zout
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • Voedingswaarde per persoon
  • Energie (kJ)2,819.00
  • Energie (kcal)671.00
  • Eiwit (gram)29.00
  • Vet (gram)51.00
  • Verzadigd vet (gram)13.00
  • Koolhydraten (gram)28.00
  • Vezels (gram)0.90

Geef je oordeel


Dit recept is 12x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.0
Recepten > Varken > Speklappen Gepaneerd

Speklappen Gepaneerd

Bereiding

1 U begrint met het kruiden van de speklappen. Peper en zeezout aan beide zijden en ook de speklappen insmeren met de mosterd
2 Maak nu voor het paneren 3 borden; één met bloem, één met losgeklopt ei en één met paneermeel (al dan niet met extra kruiden erdoor)
3 Het paneren van de speklappen gaat als volgt: haal de speklappen aan beide zijden eerst door de bloem, dan door de eieren en als laatste door het paneermeel. zorg wel dat u overtollig meel en later overtollig paneermeel er af schud.
4 Nu kunt u de speklappen bakken, in 10 minuten zijn ze goudbruin.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.