Stamppot raapsteeltjes met runderworstjes
Bereiding
1 De aardappels schillen en in kleinere stukken snijden.
2 Zet ze op met water en zout. Laat 20 minuten koken.
3 Bak je de runderworstjes vast in boter of olie. Houd ze daarna warm.
4 De raapstelen maak je schoon en hak je in grove stukken (zowel steel als blad). De radijsjes snijd je in dunne plakjes.
5 Wanneer de aardappels zacht zijn en net uit elkaar vallen, giet je ze af. Stamp ze nu fijn. Schenk halverwege een scheutje melk erbij en stamp verder.
6 Nu de roomboter, mosterd en citroenrasp erdoor. Daarna volgen de raapstelen en radijs.
7 Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer in grote kommen of diepe borden met de veldsla en worstjes. Eet smakelijk!
Wist u dit?
Raapstelen zijn heerlijk om rauw te verwerken in een salade of stamppot, maar je kunt ze ook koken, stoven en roerbakken. Raapstelen is een echte voorjaarsgroente en is van maart tot juni verkrijgbaar uit Nederland.