Steaks à la minute
Bereiding
1 Pel de ui en snijd fijn. Maak de lente uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Snijd met een dunschiller heel fijne reepjes van de sinaasappelschil af. Rol de runderfilets tussen plastic-folie met een deegroller plat. Verhit in een pan de boter en olijfolie.
2 Bak de runderfilets in porties naar smaak aan elke kant 1 min. tot ze nog roze zijn (rare), of voor wat meer doorbakken 2 min. (medium). Neem ze uit de pan en houd ze warm.
3 Voeg de ui, citroensap, worcestersaus, lente-uitjes, peterselie en sinaasappelschil toe. Roerbak alles nog 1 min. Verdeel de steaks à la minute over vier voorverwarmde borden en giet de saus erover. Serveer direct.
Kooktips
Roer de saus goed door zodat de aanbaksels loslaten en binden met het citroensap en de worcestersaus.
Variatie
Deze saus past ook
heel goed bij andere vlees gerechten, zoals kalfs- of varkensschnitzel
Serveren
Serveer de steaks à la minute bij gestoomde sperziebonen, peentjes of licht gesauteerde aardappelen.