SELECT id from recepten where naam = 'Stoofschotel rundvlees' Stoofschotel rundvlees || SEKK Recepten
Stoofschotel rundvlees
Bereiden in: slow cooker
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 450 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 500 gram magere riblap
  • 2 eetl bloem
  • zout en peper
  • paprikapoeder
  • scheutje olie
  • 250-300 ml bouillon
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 350 gram krieltjes, in blokjes van ca. 2,5 cm
  • 225 gram wortels, in blokjes van ca. 2,5 cm
  • 1 ui, in partjes gesneden
  • 1/2 theel gedroogde tijm
  • 1/2 theel uienpoeder
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 21x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.3
Recepten > Rund > Stoofschotel rundvlees

Stoofschotel rundvlees

Bereiding

1 Snijd het vlees in blokjes van ca. 2,5 cm. Wrijf ze in met zout, peper en paprikapoeder. Vlees bedekken met dun laagje bloem.
2 Vet de pot van de slow cooker in met een beetje boter.
3 Verhit wat olie in een antiaanbakpan en bak het vlees (eventueel in meerdere porties) snel rondom bruin. Leg onderin de pot.
4 Meng de hete bouillon, tomatenpuree, tijm en uienpoeder en giet dit over het vlees.
5 Snij de krieltjes door midden, of in kwartjes, de ui in ringen en de wortel in stukjes.
6 Alles samen in de pot doen en even doorroeren.
7 Leg het deksel op de pot en laat het in 7 tot 8 uur (op stand laag) gaar worden.

De pot kan zo op tafel. Garneer nog met wat geknipte peterselie.

Serveren

Lekker met Turksbrood
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.