SELECT id from recepten where naam = 'Teriyaki van kipfilet' Teriyaki van kipfilet || SEKK Recepten
Teriyaki van kipfilet
Bereiden in: pan of wok
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 500 g kipfilet
  • 60 ml sake
  • 60 ml mirin (zoete rijstwijn)
  • 60 ml sojasaus
  • 1 1/2 tl bruine basterdsuiker
  • 1 el arachideolie
  • 2-3 el sesamzaadjes
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 230 kcal / 965 kj
  • 5 g vet
  • 34 g eiwit
  • 4 g koolhydraten
  • 0 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is nog niet beoordeeld
Recepten > Kip > Teriyaki van kipfilet

Teriyaki van kipfilet

Bereiding

1 Snijd de kipfilet in stukken van 5 cm breed. Breng in een pan of wok de sake, mirin, sojasaus, suiker en 60 ml water aan de kook. Zet het vuur lager en laat alles nog ca. 3 min. zachtjes koken tot de suiker gesmolten is. Giet het mengsel uit de pan en zet het apart.

2 Maak de pan of wok schoon. Verhit er vervolgens de olie in. Voeg de kipfilet toe en braad de stukken rondom in ca. 4 min. bruin, neem ze uit de pan en zet ze apart.

3 Giet de saus weer in de pan of wok. Voeg de kip toe en laat alles nog ca. 3 min. zachtjes koken op een middelhoog vuur. Roer af en toe goed door. Snijd de stukken kip schuin in kleinere stukjes, wentel ze door de sesamzaadjes en serveer ze heet.

Kooktips

De sesamzaadjes krijgen een intensievere smaak als u ze in een antiaanbakpan zonder vet even kort roostert.

Serveren

Serveer er als bijgerecht gekookte rijst bij en gestoomde broccoli, spinazie of sperziebonen.

Variatie
U kunt teriyaki ook met rundvlees bereiden. Het aanbraden van het vlees duurt dan 2-3 min. langer

Wist u dit?

Sesamzaadjes geven het gerecht een nootachtige aroma. Ze zijn bovendien een goede bron van eiwit, vezels, vitamine E en B en calcium.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.