Tiramisu Classic
Bereiding
1 We beginnen met het kloppen van de slagroom met daarin de vanille suiker.
2 Roer met een lepel de mascarpone los en schep er 25 gram poedersuiker door.
3 Nu beide mengsels door elkaar scheppen. Niet te hard roeren, dan haal je de luchtigheid eruit.
4 Zet een kopje koffie of espresso (afhankelijk hoe sterke koffiesmaak je wilt) en voeg een eetlepel (of meer, of geen)) amaretto aan toe. Breek de lange vingers, doop ze in het koffie/amaretto mengsel en leg ze op de bodem van het glas.
5 Schep een lepel van het mascarponemengsel over de lange vingers. Dan weer een laagje lange vingers en dan weer een laagje mascarponemengsel. Heb je over? Maak dan nog een laag. Zeef als laatste de cacao over de glaasjes en laat ze opstijven in de koelkast.
6 Ik vind de combinatie aardbeien, frambozen en chocolade altijd fantastisch. Dek de bovenkant af met een dun laagje cacao en leg ter decoratie én smaak aardbeien en frambozen erop
Serveertip
Voor de feestdagen kun je de glaasjes ook extra leuk aankleden door bijv. een weckpotje te gebruiken met een leuk naamkaartje eraan.
Kooktips
Voor de kids kan er natuurlijk zonder alcohol geserveerd worden.