Tortilla's met bulgur
Bereiding
1 Kook de bulgur in kokend water met zout in ca. 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd de tomaten en de komkommer in blokjes. Snijd het rundvlees in smalle reepjes.
2 Voeg de tomaten, komkommer, koriander, citroensap en -schil toe aan de bulgur en meng alles goed door elkaar. Breng goed op smaak met zout en peper en zet apart.
3 Verhit de olie in een pan en braad daarin het vlees ca. 3 min. op een hoog vuur. Breng het op smaak met zout en peper. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4 Bestrijk de tortilla's aan een kant met de hummus en verdeel het vlees erover. Verdeel de bulgur erover en bedruppel alles met chilisaus. Vouw de tortilla's dicht en serveer ze zo warm mogelijk.
Kooktips
Wie van pittig eten houdt, kan het vlees nog extra op smaak brengen met 1 tl chilivlokken of een verkruimelde gedroogde chilipeper.
Serveren
Serveer hierbij een gemengde salade met een yoghurt-kruiden dressing en schenk er een droge wijn of een koel glas bier bij.
Wist u dit?
Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum. De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken.
Hummus is een romige pasta die wordt gemaakt van gepureerde kikkererwten met olijven- of sesamolie, citroensap en een vleugje knoflook.