Tosti met ei
Bereiding
1 Smeer de broodjes aan één kant in met roomboter en verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
2 Smelt hierin ook een beetje roomboter en besmeer een sneetje aan de ‘droge’ kant met de mosterd, beleg met de geraspte kaas en ham.
3 Top met het andere sneetje en bak in de pan totdat de kaas gesmolten is en de buitenkant goudbruin en krokant.
4 Haal vervolgens de tosti uit de pan en leg in een ovenbestendige schaal of op een bord. Leg hierop een paar lepels bechamelsaus en top met de Parmezaan en een flinke snuf zwarte peper.
5 Gratineer nog een paar minuutjes in de oven en serveer gelijk.
Ook de croque madame is alles behalve lastig. Het belangrijkst is de timing, zodat het eitje nog een perfect lopende dooier heeft, maar het brood nog wel knapperig is.
1 Smeer de broodjes aan één kant in met roomboter en verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Smelt hierin ook een beetje roomboter en besmeer een sneetje aan de ‘droge’ kant met de mosterd, beleg met de geraspte belegen kaas en ham. Top met het andere sneetje en bak in de pan totdat de kaas gesmolten is en de buitenkant goudbruin en krokant.
2 Bak ondertussen het ei sunny side up. Leg het eitje op de tosti, breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
Kooktips
Ook een lekkere combinatie is een tosti van brie, ham en vijgen.