SELECT id from recepten where naam = 'Tropische Hachee' Tropische Hachee || SEKK Recepten
Tropische Hachee
Bereiden in: grote pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 120 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 eetlepels olie
  • 2 ui(en)
  • zout
  • peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 groene paprika
  • 2 laurierblaadje(s)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 500 gram doorregen runderlappen (riblap, stooflappen)
  • 3 vleestomaten
  • 1 courgette
  • 8 halve perzik, uit blik
  • 1 flesje bier
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 27x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.4
Recepten > Rund > Tropische Hachee

Tropische Hachee

Bereiding

1 Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ca. 10 minuten rondom bruin.

2 Pel de uien en snipper ze.

3 Kruis de tomaten in, leg ze even in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes.

4 Snijd de paprika zonder zaadjes in blokjes.

5 Verdeel de courgette in plakjes.

6 Giet de perziken af en snijd ze in stukjes.

7 Voeg de ui bij het vlees en bak 5 minuten mee.

8 Voeg daarna het bier, de laurierblaadjes, paprikapoeder en peper en zout toe en de helft van de tomatenblokjes. Laat zachtjes ca. 2 uur stoven.

9 Schep er de laatste 15 minuten de rest van de tomaten, de paprika, courgette en tomatenpuree door. Voeg vlak voor het serveren de perzikstukjes toe en verwijder de laurierblaadjes.

Serveren

Lekker met rijst of couscous
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.