SELECT id from recepten where naam = 'Varkenshaas met pistachenootjes' Varkenshaas met pistachenootjes || SEKK Recepten
Varkenshaas met pistachenootjes
Bereiden in: braadpan/oven
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • Voor de varkenshaas:
  • 225-500 gram varkenshaas
  • 150 gram pistachenoten
  • 2 theelepel verse tijm
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1,5 theelepel Dijon mosterd
  • Zout en peper naar eigen smaak
  • Voor de overheerlijke mosterdsaus:
  • 2 eetlepel2 roomboter
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 90 ml witte wijn
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 theelepels Djion mosterd
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 theelepels verse tijm
  • 200 ml ongeslagen room
  • Zout en peper naar eigen smaak
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 36x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.6
Recepten > Varken > Varkenshaas met pistachenootjes

Varkenshaas met pistachenootjes

Bereiding

1 Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden.
2 Gebruik een keukenmachine (wel zo makkelijk) voor het maken van een mengsel van de noten, de knoflook, de mosterd en de tijm.
3 Neem een plat bord of een stuk folie en zet/leg dit op het aanrecht en stort het notenmengsel hierop uit.
4 Rol de varkenshaas hier doorheen en druk de nootjes goed aan op het vlees. Zorg dat de hele haas mooi bedekt is.

5 Neem, een braadslede of bakplaat met daarin/op bakpapier. Leg de varkenshaas hierop. schuif in de oven en laat het in 30 tot 35 min. goed gaar worden. Gebruikt u een kerntemperatuurmeter dan tot 62 graden garen. Dan is de varkenshaas mooi rosé.

Wanneer het vlees in de oven ligt kunt u mooi de saus maken.

De mosterdsaus
1 Eerst de boter laten smelten.
2 Hierin de sjalot en knoflook fruiten tot ze beetje zacht zijn.
3 Voeg de wijn toe en laat drie minuten zachtjes inkoken.
4 Daarna de kippenbouillon, de twee soorten mosterd en de verse kruiden toevoegen. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
5 Voorzichtig de room bijschenken en het geheel onder af en toe omscheppen in laten koken tot er een mooie iets dikke saus ontstaat. Dit zal ongeveer een minuut of 8 duren.

Serveren

Leg de varkenshaas op een schaal met de sau erin een kannetje naast. Of wanneer u ieder bord opmaakt...eerste een schepje saus en daarna de haas erop leggen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.