Varkenshaas met pistachenootjes
Bereiding
1 Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden.
2 Gebruik een keukenmachine (wel zo makkelijk) voor het maken van een mengsel van de noten, de knoflook, de mosterd en de tijm.
3 Neem een plat bord of een stuk folie en zet/leg dit op het aanrecht en stort het notenmengsel hierop uit.
4 Rol de varkenshaas hier doorheen en druk de nootjes goed aan op het vlees. Zorg dat de hele haas mooi bedekt is.
5 Neem, een braadslede of bakplaat met daarin/op bakpapier. Leg de varkenshaas hierop. schuif in de oven en laat het in 30 tot 35 min. goed gaar worden. Gebruikt u een kerntemperatuurmeter dan tot 62 graden garen. Dan is de varkenshaas mooi rosé.
Wanneer het vlees in de oven ligt kunt u mooi de saus maken.
De mosterdsaus
1 Eerst de boter laten smelten.
2 Hierin de sjalot en knoflook fruiten tot ze beetje zacht zijn.
3 Voeg de wijn toe en laat drie minuten zachtjes inkoken.
4 Daarna de kippenbouillon, de twee soorten mosterd en de verse kruiden toevoegen. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
5 Voorzichtig de room bijschenken en het geheel onder af en toe omscheppen in laten koken tot er een mooie iets dikke saus ontstaat. Dit zal ongeveer een minuut of 8 duren.
Serveren
Leg de varkenshaas op een schaal met de sau erin een kannetje naast. Of wanneer u ieder bord opmaakt...eerste een schepje saus en daarna de haas erop leggen.