Varkensragout met spek
Bereiding
1 Snijd het vlees in blokjes. Pel de ui en knoflook. Snijd de knoflook fijn. Snij de ui in achten en het spek in dobbelsteentjes. Maak de champignons schoon.
2 Verhit de olie en boter in een pan. Braad daarin het vlees 2-3 min. op een hoog vuur rondom aan. Voeg knoflook, ui, champignons en spek toe en bak alles nog 2-3 min.
3 Strooi de bloem erover en braad het geheel al roerend nog 1 min. Giet de bouillon en rode wijn erbij. Roer goed door tot de saus begint te binden. Breng de ragout op smaak met zout en peper.
4 Breng de ragout aan de kook. Zet pan het vuur lager en laat de ragout nog ca. 30 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe door. Bestrooi de ragout tot slot met 1 el fijngesneden bieslook en serveer heet.
Kooktips
U kunt de rode wijn ook vervangen door een gelijke hoeveelheid rundbouillon, bijvoorbeeld wanneer er kinderen mee-eten.
Serveren
Serveer hierbij in de schil gekookte aardappelen en sperziebonen.