Varkensvlees met Broccoli
Bereiding
1 Snijd het varkensvlees in dunne reepjes. Meng sojasaus, sherry, honing en de specerijen goed dooreen. Laat het vlees daarin 30 min. marineren.
2 Pel de ui en knoflook en snijd in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de mie ca. 3 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en -laat goed uitlekken.
3 Verhit de olie in een wok. Fruit daarin de ui, knoflook en paprika
ca. 5 min. Neem uit de pan en zet apart. Doe het varkensvlees weer in de wok. Bewaar de marinade.
4 Braad het varkensvlees 4-5 min. op een hoog vuur. Schep er de paprika, broccoli, marinade en cashewnoten door en verwarm nog 3 min. Roer er dan de eiermie door en verwarm deze kort mee. Serveer heet
Kooktips
Volg bij het koken van de eiermie goed de aanwijzingen op de verpakking. De kooktijd kan per fabrikant sterk variëren.
Serveren
Serveer hierbij als voorgerecht groente loempiaatje en als dessert een exotische fruitsalade met lychees.