Varkensvlees met appel
Bereiding
1 Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd ze in parten. Smelt de boter in een anti aanbak pan. Bak de appelstukjes in 3 min. tot ze zacht zijn. Keer ze regelmatig om.Voeg de suiker toe.Verhit alles, voortdurend roerend, tot de partjes goudbruin zijn. Neem ze uit de pan.
2 Snijd elke varkensfilet zo in, dat er een envelopje ontstaat. Vul dit gelijkmatig met de appelpartjes. Maak de openingen met houten cocktailprikkertjes weer goed dicht.
3 Spoel de pan uit en droog hem goed af. Verhit hierin de olie. Doe de filets in de pan en bak ze ca. 2 min aan elke kant goed bruin.
4 Voeg cider, rozemarijn, zout, peper en nootmuskaat toe. Laat ca. 25 min. pruttelen.Verwijder de cocktailprikkertjes en serveer de filets met de jus.
Kooktips
Houd de suiker, zodra u deze aan de appel heeft toegevoegd, goed in de gaten ?? suiker verbrandt erg snel.
Variatie
U kunt het vlees natuurlijk ook ongevuld braden en de appels apart als bijgerecht bij de filets serveren.
Serveren
Geef de filets wat extra smaak en kleur door ze te serveren met sperziebonen en aardappelschijfjes.
Wist u dit?
Appels zijn een uitstekende bron van vitamine C. Die bevindt zich echter in de schil van de appel. Koop dus bij voorkeur onbespoten appels en eet ze met schil.