Wortel gehaktballetjes
Bereiding
1 Schrap de wortels en pel de uien en knoflook. Rasp de wortels fijn. Snijd 1 ui en de knoflookteentjes fijn. Snijd de andere ui in ringen. Spoel de peterselie af, schud de takjes goed droog en snijd de blaadjes fijn.
2 Meng gehakt, wortels, fijngesneden ui, de helft van de knoflook en peterselie goed dooreen. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van de massa balletjes en zet ze afgedekt ca. 30 min. koud.
3 Verhit de heft van de olie in een pan. Braad daarin de balletjes in porties in ca. 5-10 min. rondom aan tot ze goudbruin zijn. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Verhit de rest van de olie in de pan.
4 Voeg bouillon, tomaten, tomatenpuree en de gehaktballetjes toe en laat alles nog ca. 5 min. zachtjes koken. Serveer de gehaktballetjes heet.
Kooktips
Als u de gehaktballetjes een tijdje in de koelkast zet, vallen ze tijdens het braden niet zo snel uit elkaar en worden ze lekker krokant.
Serveren
Serveer hierbij beetgaar gekookte tagliatelle of aardappelpuree, en gemende salade met reepjes paprika.
Wist u dit?
Wortels bevatten bèta-calorieën, dat door het lichaam worden omgezet in vitamine A. Het onmisbaar voor ons gezichtsvermogen en een gezonde huid.