SELECT id from recepten where naam = 'kippenpoot geglaceerd' kippenpoot geglaceerd || SEKK Recepten
kippenpoot geglaceerd
Bereiden in: oven
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 55 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 kippenpoten of kipfilets van scharrelkip
  • extra vergine olijfolie
  • 1 takje rozemarijn of tijm
  • 2 grote uien, in vieren of in achten gesneden
  • 2 wortels, in dikke plakjes
  • 1-2 preien, in dikke plakjes
  • 200 ml groentebouillon
  • voor de honingkorst
  • 2-3 eetlepels tijmhoning
  • 2 eetlepels versgeperst citroensap
  • cayennepeper
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is nog niet beoordeeld
Recepten > Kip > kippenpoot geglaceerd

kippenpoot geglaceerd

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Bestrooi de kippenpoten/kipfilets met zout en peper. Braad ze in een braadpan in een beetje olijfolie aan beide kanten aan.
3 leg het vlees met de kruiden, uien en groenten in een ovenschaal en schenk de groentebouillon erover. Laat alles ongeveer 30 minuten in de oven op 180 °C bakken.

4 Roer de honing met het citroensap tot een marinade. Breng die op smaak met cayennepeper en bestrijk er de kipfilets aan de bovenkant mee. Bak de kip dan nog 10 minuten in de oven.

Serveren

Serveer met risotto en de verse groenten uit de oven erbij.
Of lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.