köfte balletjes in tomatensaus
Bereiding
1 Meng alle ingrediënten voor de köfte, op het naanbrood na, en mix het goed. Draai er gelijkmatige balletjes van ca. 5 cm van. Leg ze in de koelkast.
2 Maak ondertussen de saus. Pak een grote pan. Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit de ui tot deze glazig is.
3 Voeg de kurkuma, knoflook en korianderzaad toe en bak het kort mee tot de aroma's vrijkomen. Voeg nu de tomatenblokjes en het water toe en laat het 5 min. op middelhoog vuur pruttelen.
4 Leg de gehaktballen voorzichtig in de saus en zorg dat er voldoende ruimte is tussen de balletjes. Gaar ze 15 min. gaar op middelhoog vuur. Bak ondertussen het naanbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5 Serveer de köfte in een schaal met het naanbrood.
Wist u dit?
Panko is een soort paneermeel dat in de Japanse keuken wordt gebruikt om gebakken of gefrituurde etenswaren van een krokante korst te voorzien