SELECT id from recepten where naam = 'köfte balletjes in tomatensaus' köfte balletjes in tomatensaus || SEKK Recepten
köfte balletjes in tomatensaus
Bereiden in: grote pan
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 40 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • Voor de balletjes
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl gemalen gember
  • 2 tl paprikapoeder
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 3 takjes munt
  • 5 takjes koriander
  • 50 gr panko
  • 1 naanbrood
  • Voor de saus
  • 1 ui
  • 2 tl kurkuma
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el korianderzaad
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 200 ml water
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 63x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.0
Recepten > Rund > köfte balletjes in tomatensaus

köfte balletjes in tomatensaus

Bereiding

1 Meng alle ingrediënten voor de köfte, op het naanbrood na, en mix het goed. Draai er gelijkmatige balletjes van ca. 5 cm van. Leg ze in de koelkast.
2 Maak ondertussen de saus. Pak een grote pan. Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit de ui tot deze glazig is.
3 Voeg de kurkuma, knoflook en korianderzaad toe en bak het kort mee tot de aroma's vrijkomen. Voeg nu de tomatenblokjes en het water toe en laat het 5 min. op middelhoog vuur pruttelen.
4 Leg de gehaktballen voorzichtig in de saus en zorg dat er voldoende ruimte is tussen de balletjes. Gaar ze 15 min. gaar op middelhoog vuur. Bak ondertussen het naanbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5 Serveer de köfte in een schaal met het naanbrood.

Wist u dit?

Panko is een soort paneermeel dat in de Japanse keuken wordt gebruikt om gebakken of gefrituurde etenswaren van een krokante korst te voorzien
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.