Worstenbroodjes
Bereiding
1 Bereid de vulling: Meng het gehakt met de rozemarijn, knoflook, mosterd, paprikapoeder, zout en peper. Kneed goed door elkaar zodat de smaken zich goed mengen.
2 Vorm de worsten: Verdeel het gehaktmengsel in 12 gelijke porties en rol hier kleine worstjes van.
3 Vullen en rollen: Leg op elk plakje bladerdeeg een worstje. Vouw het deeg eromheen en druk de randen goed dicht met een vork
4 Afwerking: Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en strooi er eventueel sesamzaadjes over.
5 Bakken: Bak de worstenbroodjes in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveren
Serveer de mini-worstenbroodjes warm met een dipsaus zoals grove mosterd of een pittige tomatenchutney.
Wist u dit?
Zelf maken heeft nog meer voordelen:
Vers en vol smaak: Niets verslaat de geur en smaak van zelfgebakken worstenbroodjes.
Creatief en persoonlijk: Speel met kruiden, zoals rozemarijn, tijm of zelfs een vleugje knoflook.
Perfect voor elke gelegenheid: Ze zijn klein, makkelijk te maken en passen bij elke borrel of feestje.