Worstenbroodjes
Bereiden in:
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten ()

  • voor 12 kleine worstenbroodjes
  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid en gehalveerd)
  • 250 g rundergehakt
  • 1 tl verse rozemarijn, fijngehakt (of ½ tl gedroogde)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ei (losgeklopt)
  • Zout en peper naar smaak
  • Sesamzaadjes (optioneel, voor garnering)
Mail mij het boodschappenlijste

Stel hier zelf
uw pakket samen

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 368x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.4
Recepten > Rund > Worstenbroodjes

Worstenbroodjes

Bereiding

1 Bereid de vulling: Meng het gehakt met de rozemarijn, knoflook, mosterd, paprikapoeder, zout en peper. Kneed goed door elkaar zodat de smaken zich goed mengen.
2 Vorm de worsten: Verdeel het gehaktmengsel in 12 gelijke porties en rol hier kleine worstjes van.
3 Vullen en rollen: Leg op elk plakje bladerdeeg een worstje. Vouw het deeg eromheen en druk de randen goed dicht met een vork
4 Afwerking: Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en strooi er eventueel sesamzaadjes over.
5 Bakken: Bak de worstenbroodjes in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Serveren

Serveer de mini-worstenbroodjes warm met een dipsaus zoals grove mosterd of een pittige tomatenchutney.

Wist u dit?

Zelf maken heeft nog meer voordelen:

Vers en vol smaak: Niets verslaat de geur en smaak van zelfgebakken worstenbroodjes.
Creatief en persoonlijk: Speel met kruiden, zoals rozemarijn, tijm of zelfs een vleugje knoflook.
Perfect voor elke gelegenheid: Ze zijn klein, makkelijk te maken en passen bij elke borrel of feestje.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.