Luxe Runder Ragout
Bereiden in: koekenpan / oven
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten ()

  • 400 g gaar rundvlees (zoals draadjesvlees of sukade), in kleine stukjes
  • bekijk recept draadjesvlees
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml runderbouillon (liefst zelfgetrokken)
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml rode wijn (optioneel, voor extra diepte)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl Worcestersaus
  • ½ tl nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak
  • Handje verse peterselie, fijngehakt
Mail mij het boodschappenlijste

Stel hier zelf
uw pakket samen

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 153x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.4
Recepten > Rund > Luxe Runder Ragout

Luxe Runder Ragout

Bereiding

1 Basis maken: Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de bloem toe en roer goed door. Laat dit 2-3 minuten garen tot het een lichte roux wordt.

2 Saus bereiden: Voeg beetje bij beetje de runderbouillon toe terwijl u blijft roeren, zodat er een gladde saus ontstaat.
Schenk vervolgens de rode wijn en slagroom erbij en laat de saus zachtjes indikken.

3 Smaak toevoegen: Roer de mosterd, Worcestersaus en nootmuskaat door de saus. Breng op smaak met zout en peper.

4 Vlees toevoegen & laten pruttelen: Voeg de stukjes rundvlees toe
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.