Mexicaanse Kipfilet
Bereiden in: koekenpan / airfryer
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten ()

  • 2 Mexicaans gemarineerde scharrelhoenfilets
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie of boter
  • 1 tl komijnpoeder
  • Sap van een halve limoen
  • Peper en zout naar smaak
Mail mij het boodschappenlijste

Stel hier zelf
uw pakket samen

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 175x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Kip > Mexicaanse Kipfilet

Mexicaanse Kipfilet

Bereiding

1 Kipfilet bakken: Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet op middelhoog vuur tot deze mooi goudbruin en gaar zijn (ca. 4-5 minuten per kant).
2 Groenten toevoegen: Voeg de paprika, ui en knoflook toe aan de pan en bak deze 3-4 minuten mee tot ze iets zachter zijn, maar nog een lichte bite hebben. Strooi de komijnpoeder erover en roer goed door.
3 Op smaak brengen: Knijp wat vers limoensap over het gerecht voor een frisse touch. Breng op smaak met een beetje peper en zout naar wens. Snij desgewenst de kip in plakken

Kooktips

Bereiding in de airfryer:
1. Verwarm de airfryer voor op 180°C.
2. Leg de Mexicaans gemarineerde kipfilets in het mandje, zorg ervoor dat ze niet overlappen.
3. Bak 10-12 minuten en keer de kipfilet halverwege om voor een gelijkmatige garing.Controleer of de kip gaar is (kerntemperatuur 72°C).
4. Laat de kipfilet een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Wil t u de paprika en uien erbij bereiden? Roerbak ze in een pan met een beetje olie terwijl de kip in de airfryer gaart, of rooster ze de laatste 5 minuten mee in de airfryer in een aparte bakvorm.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.