Aubergine met kip
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C.
1 Snij de aubergines over de lengte door midden.
2 Wikkel de aubergine helften elk in een stuk aluminiumfolie en leg circa 30-40 minuten in de oven. Prik met een vork in de aubergine om te controleren of deze goed zacht is.
3 Schep het vruchtvlees eruit en bestrooi dit met een beetje zout. Zet apart.
4 Verwarm de olijfolie in de pan en bak de stukjes kip met wat zout, knoflook- en paprikapoeder circa 5 minuten. Meng met het vruchtvlees en bak nog circa 2 minuten.
5 Laat even afkoelen en schep dit terug in de aubergine helften.
6 Beleg met de ham, kaas, ui en tomaatjes en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en een beetje peper.
7 Zet de oven op 200 °C en bak de aubergine helften nog circa 10 minuten totdat de kaas is gesmolten en licht kleurt.