Chinees kippannetje
Bereiding
1 Snijd de kip in blokjes. Roer de maïzena, sojasaus, sherry en olie dooreen. Snijd de gember fijn en halveer de waterkastanjes. Snijd de aubergine en paprika klein.
2 Verhit de olie in een pan. Laat de kipblokjes uitlekken en vang de marinade op. Braad de kip goudbruin, neem uit de pan en zet apart.
3 Bak de knoflook, gember, aubergine en waterkastanjes 4-5 min. in de pan. Voeg de paprika toe en bak 3-4 min. mee. Doe de kip weer in de pan.
4 Voeg de overgebleven marinade toe en roer goed door laat met een deksel op de pan een laag vuur 3-4 min. zachtjes koken en serveer.
Kooktips
Waterkastanjes kunt u in de toko's of grotere supermarkten kopen en soms op de markt. As u ze niet kunt krijgen, kunt u ze vervangen door (gekookte) grotchampignons, kleine champignons of baby-maiskolfjes.
Als u van scherp eten houdt, kunt u in stap 4 nog een mespuntje chilipoeder toevoegen.
Serveren
Serveer het Chinees kippannetje met rijst of bami en wat kroepoek. Als nagerecht kunt u gebakken ananas serveren, die u bedruppelt met vloeibare honing of kant-en-klare karamelsaus.
Wist u dit?
Sojasaus is belangrijkste smaakmaker in de Aziatische keuken. Het bevat weinig calorieën en geeft een heerlijke smaak, zonder het vetgehalte te verhogen.