Kip in tomatensaus
Bereiding
1 Pel de ui, snijd in vieren en pureer met 2 el water in de keukenmachine. Doe de puree over in een kommetje. Pureer vervolgens de tomaten.
2 Snijd de kipfilets in blokjes van ca. 3 cm. Pel de knoflook en schil de gember en hak beide fijn. Verhit de olie in een pan of wok op hoog vuur. Voeg de kipblokjes toe, bak ze in ca. 8 min. goudbruin, neem ze uit de pan en zet ze apart.
3 Snijd de kardemompeulen in en doe ze samen met de kruidnagels en kaneel in een pan of wok en rooster ze ca. 1 min. Voeg ui, knoflook, gember, korianderpoeder en komijn toe en bak 2 min. mee. Leper er beetje bij beetje de yoghurt door. Breng op smaak en laat 1 min. zachtjes doorkoken.
4 Voeg de tomaten en kip toe. Laat nog 15 min. koken tot het vlees zacht is. Verwijder het kaneelstokje. Garneer het geheel met korianderblaadjes en serveer direct.
Kooktips
Snijd de kardemompeulen in of druk ze plat met een mes. Zo komt de smaak goed vrij.
Serveren
Serveer dit gerecht met rijst of couscous/ Tomaten-komkommersalade met koriander pitabrood smaken er goed bij.
Wist u dit?
Het kauwen op een kardemompeul houdt de adem fris. De oude Egyptenaren gebruikten deze peulen al om er hun tanden mooi wit mee te houden.