Eisbein zelf maken
Bereiding
1 Maak van de peterselie, laurierblaadje, salie, tijm, oregano en rozemarijn een mooi bosje (= bouquet garni)
2 De korrels en bessen kneuzen
3 Het vlees in de grote pan doen en vullen met water en de zout. Ook alle kruiden toevoegen
4 Het vlees ongeveer 1,5 uur koken en af en toe het schuim dat ontstaat eraf scheppen
5 U kunt alvast de marinade maken, door alle ingrediënten te mengen. Wanneer het vlees gekookt is en wat afgekoeld kunt u het vlees marineren en deze minimaal 4 uur laten intrekken.
TIP: maak het een dag ervoor zodat de marinade alle tijd krijgt om in te trekken.
Nu het vlees klaarmaken in de oven, voor verwarmd op 150 graden.
1 Leg het vlees op de bakplaat. steek een kerntemperatuur meter in het dikste deel van het vlees. Verwarm het vlees tot een kerntemperatuur van 70 graden. Omdat we langzaam garen kan dit wel 3 uur duren. Heeft u kleinere stukken dan zal de 70 graden eerder bereikt worden.
2 Wanneer het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereik, de oven op 220 graden en bovengrill aan, nog eben een lekker korstje laten vormen. Houd dit zelf even in de gaten.
Kooktips
Tip: Laat de bouillon volledig afkoelen. Schep het gestolde vet eraf en zeef de bouillon. De bouillon kun je invriezen voor soep.