Geglaceerde drumsticks
Bereiding
1 Verwijder met een scherp mes het vel van de drumsticks. Snijd elke drumstick op twee plaatsen schuin in en leg de drumstick naast elkaar in een ondiepe schaal.
2 Pel de knoflook en pers het teentje uit. Meng de knoflook, suiker, sojasaus, honing, azijn, sherry, citroensap en de specerijen in een kom goed dooreen.
3 Bedruppel de drumsticks gelijkmatig met de marinade. Dek de schaal af met plasticfolie en laat de drumsticks ca. 30 min. marineren. Keer de drumsticks tussendoor één keer om.
4 Verhit de olie in een pan. Neem de drumsticks uit de marinade en braad ze op een laag vuur ca. 30 min. rondom bruin. Verdeel de drumsticks over 4 borden en serveer direct, gegarneerd met partjes citroen.
Kooktips
Als u de drumsticks 2-3 uur laat marineren, wordt de smaak nog intensiever. Zet ze dan wel afgedekt in de koelkast.
Serveren
De drumsticks zijn erg lekker bij gekookte rijst en een gemende salade met vinaigrette. Serveer chocolade-ijs als dessert.
Wist u dit?
Honing bestaat uit veel verschillende smaken, afhankelijk van de plantensoort die door de bijen werd bezocht. Ook de kleur kan daardoor variëren.