Hertensukade
Bereiding
Alvast de oven voorverwarmen op 160 graden.
1 de sukade naar eigen smaak kruiden. Mag ook alleen met peper en zout.
2 de pan verhitten, dan boter laten smelten tot deze schuimt dan vlees erin
3 even aan beide kanten bruin aanbraden
4 vlees even uit de pan halen
5 gebruik het bakvet nu om het mengsel van de groente incl. de knoflook 3 min. aan te braden
6 leg het vlees daarna terug in de pan op een bedje van groente
7 Dek het vlees af met de plakken spek
8 Nu de koekkruiden over dit spek strooien en de pan afsluiten
De pan kan nu in de oven
9 1 uur op 160 graden daarna nog 1 uur op 120 graden.Na een half uur even de deksel van de pan en de sinaasappelsap toevoegen. Het spek van het vlees halen en het vlees draaien vervolgens vlees weer afdekken met spek. Dit draaien van het vlees ieder half uur tot het einde herhalen.
10 Gebruikt u een kerntemperatuurmeter, dan is de sukade klaar met een kerntemperatuur van 62 graden. Vlees in aluminiumfolie nog 10 min. laten rusten.
Kooktips
Dit majestueuze gerecht zit boordevol smaaksensatie. Een wijn moet erbij die dat kan hebben, mooie volle smaak.
U kunt hier denken aan een Sueterie select of Sueterie rood 2019.
Serveren
Serveer de sukade op een plank of schaal en snijdt hem aan tafel in plakken.
Serveer er de gesmoorde groeten, rode kool, lekker gekookt aardappeltje of puree, de jus en frisse cranberry compote bij.