Hongaarse kippenboutjes
Bereiding
1 Verdeel de kippenbouten in delen van gelijke grootte. Verhit voorzichtig de paprikapoeder 30 sec. in de pan. Meng in een kom de bloem met de kruiden. Wentel de kip erdoorheen en zet het apart. Bewaar de rest van het bloemmengsel. Pel de ui en snijd in ringen.
2 Verhit de olie in de pan. Bak daarin kort de uienringen en neem ze uit de pan. Bak de stukken kip in porties in de pan rondom aan tot ze goudbruin zijn en strooi er de rest van de bloem overheen.
3 Doe de uienringen en alle stukken kip in de pan. Giet de bouillon erbij en laat het geheel ca. 35 min. zachtjes doorkoken. Neem de kip ui de pan en houd warm. Meng de crème fraîche met het vocht tot een lichte saus. Serveer de kip met de saus.
Kooktips
Door het bakken van de paprikapoeder komt het aroma goed vrij. Bak het niet te heet, want dan wordt het bitter.
Serveren
Serveer bij de kippenboutjes tagliatelle of andere pasta, en gestoomde sperziebonen of broccoliboompjes.
Variatie:
Als u van wat scherper eten houdt, kunt u het paprikapoeder ook vervangen door 1-2 el chilipoeder.
Wist u dit?
Om het vetgehalte van dit gerecht wat te verlagen, kunt u de crème fraîche ook vervangen door Griekse yoghurt of door zure room.