SELECT id from recepten where naam = 'Hongaarse kippenboutjes' Hongaarse kippenboutjes || SEKK Recepten
Hongaarse kippenboutjes
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 50 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 kg kippenbout zonder vel
  • 2 el milde paprikapoeder
  • 1 el bloem
  • zout, zwarte peper
  • 1 ui
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 ml hele kippenbouillon
  • 100 ml crème fraîche
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 460 kcal, 1925 kJ
  • 34 g vet
  • 33 g eiwit
  • 5 g koolhydraten
  • 0 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 15x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Kip > Hongaarse kippenboutjes

Hongaarse kippenboutjes

Bereiding

1 Verdeel de kippenbouten in delen van gelijke grootte. Verhit voorzichtig de paprikapoeder 30 sec. in de pan. Meng in een kom de bloem met de kruiden. Wentel de kip erdoorheen en zet het apart. Bewaar de rest van het bloemmengsel. Pel de ui en snijd in ringen.

2 Verhit de olie in de pan. Bak daarin kort de uienringen en neem ze uit de pan. Bak de stukken kip in porties in de pan rondom aan tot ze goudbruin zijn en strooi er de rest van de bloem overheen.

3 Doe de uienringen en alle stukken kip in de pan. Giet de bouillon erbij en laat het geheel ca. 35 min. zachtjes doorkoken. Neem de kip ui de pan en houd warm. Meng de crème fraîche met het vocht tot een lichte saus. Serveer de kip met de saus.

Kooktips

Door het bakken van de paprikapoeder komt het aroma goed vrij. Bak het niet te heet, want dan wordt het bitter.

Serveren

Serveer bij de kippenboutjes tagliatelle of andere pasta, en gestoomde sperziebonen of broccoliboompjes.

Variatie:
Als u van wat scherper eten houdt, kunt u het paprikapoeder ook vervangen door 1-2 el chilipoeder.

Wist u dit?

Om het vetgehalte van dit gerecht wat te verlagen, kunt u de crème fraîche ook vervangen door Griekse yoghurt of door zure room.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.