Zomerse kippenvleugeltjes
Bereiding
1 Spoel de kippenvleugeltjes (drumsticks) af en dep ze goed droog. Vermeng in een kom de sojasaus met de basterdsuiker, wijnazijn en ketchup.
2 Voeg de kippenvleugels toe en bedek ze rondom met de marinade. Laat ze afgedekt ca. 30 min. intrekken.
3 Doe de kippenvleugeltjes met de marinade in een antiaanbakpan en breng het geheel langzaam aan de kook. Zet dan het vuur lager.
4 Laat de kippenvleugeltjes op een laag vuur 10-15 min. zachtjes koken tot het kippenvlees gaar is en de saus is ingedikt.
5 Verdeel de kippenvleugeltjes over 4 borden. Garneer ze met partjes citroen en peterselie en serveer.
Kooktips
Als de saus tijdens het koken te kleverig wordt, kunt u 1-2 el water toevoegen en door de saus roeren.
Serveren
Serveer hierbij gebakken aardappelkoekjes en een gemende salade. Een glas bier smaakt hier heerlijk bij.
Variatie:
Meng tot slot nog in stap 1 de geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel door de marinade.
Wist u dit?
Tomatenketchup heeft een zoetzure smaak en wordt gemaakt van gezeefde tomaten of tomatenpuree, wijnazijn, verschillende kruiden en suiker.