SELECT id from recepten where naam = 'Zomerse kippenvleugeltjes' Zomerse kippenvleugeltjes || SEKK Recepten
Zomerse kippenvleugeltjes
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 8 kippenvleugels en of drumsticks
  • 4 el donkere sojasaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el tomatenketchup
  • partjes citroen
  • peterselie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 280 kcal, 1175 kJ
  • 17 g vet
  • 24 g eiwit
  • 8 g koolhydraten
  • 0 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 58x beoordeeld. Gem. beoordeling: 7.9
Recepten > Kip > Zomerse kippenvleugeltjes

Zomerse kippenvleugeltjes

Bereiding

1 Spoel de kippenvleugeltjes (drumsticks) af en dep ze goed droog. Vermeng in een kom de sojasaus met de basterdsuiker, wijnazijn en ketchup.

2 Voeg de kippenvleugels toe en bedek ze rondom met de marinade. Laat ze afgedekt ca. 30 min. intrekken.

3 Doe de kippenvleugeltjes met de marinade in een antiaanbakpan en breng het geheel langzaam aan de kook. Zet dan het vuur lager.

4 Laat de kippenvleugeltjes op een laag vuur 10-15 min. zachtjes koken tot het kippenvlees gaar is en de saus is ingedikt.

5 Verdeel de kippenvleugeltjes over 4 borden. Garneer ze met partjes citroen en peterselie en serveer.

Kooktips

Als de saus tijdens het koken te kleverig wordt, kunt u 1-2 el water toevoegen en door de saus roeren.

Serveren

Serveer hierbij gebakken aardappelkoekjes en een gemende salade. Een glas bier smaakt hier heerlijk bij.

Variatie:
Meng tot slot nog in stap 1 de geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel door de marinade.

Wist u dit?

Tomatenketchup heeft een zoetzure smaak en wordt gemaakt van gezeefde tomaten of tomatenpuree, wijnazijn, verschillende kruiden en suiker.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.